Spanacul, alimentul care face minuni in dieta!

alimente-sezonul-receAveti o pofta constanta de dulciuri sau mancare nesanatoasa de tip fast food? Aveti probleme in a controla aceste porniri alimentare si vreti sa slabiti? Ei bine, exista o solutie.

Spanacul scade pofta de mancare nesanatoasa

Oamenii de stiinta de la Universitatea Lund din Suedia au efectuat un studiu la care au participat 38 de femei cu greutate peste cea normala, in urma caruia s-a descoperit ca spanacul duce la suprimarea senzatiei de foame si scade considerabil pofta de alimente nesanatoase.

Frunzele de spanac contin niste membrane numite tilacoide, substante care ajuta la scaderea in greutate cu o marja de circa 40%.

Senzatie de satietate de lunga durata

Profesorul Charlotte Erlanson-Albertsson care a condus grupul de cercetare declara, conform publicatiei online bay.com ca „studiul a aratat ca o bautura cu tilacoide, inainte de micul dejun, reduce pofta de mancare si mentine o senzatie de satietate mai indelungata”.

Dupa ce femeile din esantionul de cercetare au baut in fiecare dimineata o bautura din frunze de spanac, s-a constatat ca acestea au pierdut in medie cam 3, 5 kg.

Astfel, cercetatorii au mai descoperit ca spanacul poate incetini digestia in mod gradual, ceea ce determina aparitia senzatiei de satietate de lunga durata.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.