Slabitul rapid, la fel de eficient ca si cel lent

abecedar-obezitatePana acum, mai toti medicii si specialistii in alimentatie si nutritiei, ori antrenorii de fitness, afirmau  ca slabitul brusc nu este o metoda eficienta de a pierde in greutate, comparativ cu slabitul lent. Un rezultat al oamenilor de stiinta australieni contrazic, insa, tot ceea ce stiam pana acum despre acest subiect.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au realizat un studiu  pe un esantion de 204 femei si barbați obezi, imparțiți in doua grupe.

Rezultatele au aratat ca acele persoane care urmeaza o cura de slabire rapida au aceeasi probabilitate de a reveni la greutatea inițiala dupa terminarea regimului ca si persoanele care au urmat un program de slabire lenta.
Pe parcursul cercetarilor, primul grup de participanți a urmat un regim foarte restrictiv, conținand doar 450 pana la 800 de calorii pe zi, timp de 12 saptamani, in timp ce al doilea grup a redus aportul energetic la 500 de calorii pe zi timp de 366 de saptamani.

Subiectii care la finalul regimului au pierdut 12,5% sau mai mult din greutatea inițiala au fost supusi unui program de intreținere, timp de trei ani.

La finalul experimentului, facut public acum circa o saptamana in revistaThe Lancet Diabetes and Endocrinology, membrii ambelor grupuri au recastigat in greutate puțin peste 70% din kilogramele pierdute.

„Datele noastre trebuie sa ii faca pe cei care emit recomandari clinice privind controlul obezitații sa isi modifice sfaturile”, au spus declarat cercetatorii, citati si de Mediafax.

„Scaderea rapida in greutate poate, de asemenea, sa ofere o motivație mai mare de a continua regimul”, au mai adaugat acestia.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.