Sala de sport inaugurata pentru persoanele care sufera de obezitate

sport-rezultate-scolareDe Ziua Mondiala a Sanatatii a fost lansata prima sala de sport adresata persoanelor care se confrunta cu obezitatea, sala fiind la Institutul National de Endocrinologie “C.I.Parhon”. Atat Ministerul Sanatatii cat si cel al Tineretului si Sportului spera ca aceasta sa fie doar inceputul unei serii de dotari pentru recuperarea bolnavilor.

30 de minute de miscare zilnica asigura o viata mult mai sanatoasa

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la evenimentul de inaugurare a salii de sport, a atras atentia inca o data asupra importantei miscarii fizice pentru sanatatea populatiei.

In acest sens, acesta a precizat ca se intentioneaza chiar cresterea numarului de ore de sport care se fac la scoala.

“Sper sa fie si in beneficiul personalului si e un indemn catre un mod de viata mai sanatos, un mod de a-i educa pe copii ca trebuie sa faca miscare, cum ziceam, 30 de minute minim pe zi de miscare inseamna o viata mult mai sanatoasa si mult mai echilibrata”, a precizat ministrul Banicioiu.

60% din populatia Romaniei nu practica sport

Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a atras atentia ca in Romania miscarea fizica nu este o prioritate a populatiei si nici nu este inteleasa ca o forma de preventie  a afectiunilor.

“Trebuie sa umblam la educatie. Prin educatie putem constientiza populatia ca trebuie sa faca sport. Daca ne uitam astazi pe statistici la nivel national, 60% din populatia Romaniei nu practica niciun fel de exercitiu fizic, deci este foarte mult de munca, iar rezultatele in sport nu se vad de azi pe maine, se vor vedea in timp”, a precizat Gabriela Szabo.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.