Riscurile nivelului ridicat de zahar din sange

Riscurile nivelului ridicat de zahar din sangeDoua dintre beneficiile controlului nivelului de zahar din sange sunt protejarea arterelor si a nervilor. Ultimele studii arata ca nivelul ridicat al zaharului in sange poate fi relationat cu pierderea memoriei, capacitatea de gandire si chiar dementa.

Efectele negative ale unui nivel crescut de zahar din sange

Nivelul ridicat al zaharului din sange, chiar si in cazul persoanelor care nu sufera de diabet, poate fi asociat cu cresterea riscului de a face dementa, conform unui studiu publicat in “New England Journal of Medicine”.

Studiul a avut in vedere 2000 de subiecti cu media de varsta de 76 de ani. Majoritatea participantilor la studiu nu aveau diabet.

Cercetatorii considera ca un nivel ridicat de zahar in sange cauzeaza mai multe boli vasculare. Astfel ca persoanele care au diabet dezvolta o rezistenta la insulina, cauza  care ar putea fi relationata si cu afectarea celulelor creierului.

Prevenirea Diabetului de tip II prin controlul nivelului de zahar din sange

Chiar daca inca nu e demonstrat stiintific ca nivelul ridicat de zahar din sange provoaca dementa sau pierderea capacitatii de gandirii, medicii recomanda sa ne controlam nivelul de zahar pentru a preveni diabetul de tip II.

Pentru a preveni imbolnavirea cu diabet de tip II prin scaderea nivelului de zahar, medicii recomanda o dieta sanatoasa prin consumul de fructe si legume proaspete. Reducerea consumului de carbohidrati, de alimente bogate in zahar, de sucuri carbogazoase ajuta la prevenirea imbolnavirii.

In acelasi timp, se recomanda exercitii fizice in fiecare saptamana. Cu cat facem mai multa miscare, cu atat riscam mai putin sa facem diabet de tip II.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.