Riscurile diabetului in timpul sarcinii

In cazul femeilor, diabetul poate sa presupuna mai multe riscuri daca luam in considerare faptul ca diabetul mamei poate sa afecteze fatul. Care sunt riscurile diabetului la femei?

Riscurile diabetului in timpul sarcinii

Diabetul mamei creste riscul unei sarcini cu probleme. Diabetul poate cauza pierderea sarcinii sau nasterea unui copil cu afectiuni inca din nastere.

In acelasi timp, chiar si femeile care nu au prezentat simptome de diabet pana la sarcina, risca sa faca diabet in timpul sarcinii.

Numarul pacientelor care sufera de diabet este mult mai mare in randul femeilor afro-americane, latino-americane sau din insulele pacifice decat in cazul femeilor albe din Europa, conform Asociatiei Americane de Diabet. Din cauza cresterii minoritatilor in America in ultimii ani, numarul de femei din America cu risc de diabet este in crestere.

Masuri de prevenire a riscurilor diabetului in timpul sarcinii

Inainte de sarcina, femeile care au diabet trebuie sa intrebe medicul despre precautiile pe care trebuie sa si le ia in timpul sarcinii.

In timpul sarcinii, medicul trebuie sa recomande pacientelor cum anume sa-si protejeze sarcina impotriva riscului de complicatii din cauza diabetului.

Foarte important este comunicarea medic-pacient dupa nastere pentru ca pacientele sa stie ce trebuie sa faca dupa nastere pentru a nu expune copilul la anumite riscuri.

Un stil de viata sanatos poate preveni declansarea diabetului in timpul sarcinii.

Inainte de sarcina, medicii recomanda femeilor sa faca testele necesare pentru depistarea diabetului. Medicul trebuie sa aiba in vedere intregul istoric medical al pacientei si sa examineze totalitatea factorilor de risc ai declansarii diabetului in timpul sarcinii.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.