Risc crescut de accident vascular cerebral in cazul femeilor cu diabet

femeie obositaFemeile cu diabet zaharat sunt de doua ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral decat cele care nu sufera de aceasta boala. Cel  putin asa afirma  un expert austriac cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva Diabetului, citat de agentia Xinhua.

Motivul pentru riscul crescut de accident vascular cerebral la femei este deteriorarea mecanismului de regularizare a nivelului de zahar din sange, a afirmat Alexandra Kautzky-Willer de la Universitatea de Medicina din Viena.

Functia vasculara si coagularea sangelui pot suferi modificari deosebit de nefavorabile, care creeaza la femei un risc mai mare pentru formarea trombozelor, a mai completat specialistul citat de agentia Xinhua si Agerpres.

Totodata, nivelurile mai ridicate de zahar din sange nu sunt singura problema, un rol jucand si hipertensiunea arteriala, inflamatiile si diversi factori legati de stilul de viata, cum ar fi depresia.

Schimbarile in stilul de viata implementate mai devreme pot preveni diabetul gestational specific perioadei de sarcina si care constituie un factor de risc pentru declansarea mai tarziu a unui diabet zaharat de tip 2, precum si bolile cardiovasculare.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.