Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost adoptat

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votat de plenul Camerei Deputatilor.

“Rezultat al activitatii sustinute al organizatiilor de pacienti, al profesionistilor din specialitate, acest proiect de lege organica vine in sprijinul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor, abordarii integrate a preventiei si tratamentului bolii.”, a anuntat Florin Buicu, presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

Prevalenta diabetului este de 11,6% in populatie, iar datele arata ca 1 din 10 romani sufera de diabet. Dintre acestia, doar jumatate din cei care stiu ca au diabet se trateaza.

7 din 10 romani diagnosticati au ajuns la medic prima oara in stadii avansate. In prezent, 832000 de romani sunt inregistrati cu diabet in Romania.

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost adoptat, marti, 20 octombrie de Camera Deputatilor, care este for decizional, cu 195 de voturi pentru, zero impotriva si 46 de abtineri.

Etichete: lege diabet, preventie diabet, depistare precoce diabet, tratament diabet


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.