Produse de consumat pentru un somn bun

pozitii-de-somnSunteti stresati si aveti probleme cu somnul? Ei bine, cercetatorii ne recomanda cateva produse care ajuta la o detensionare a organismului.

Produsele pot fi consumate mai ales atunci cand se exclud alte cauze medicale pentru lipsa unui somn odihnitor.

 

1.    Ceaiul de musetel relaxeaza  sistemul nervos si functioneaza  aproape ca un sedativ usor de suportat pentru organism. De asemenea, studiile arata ca acesta ajuta la diminuarea starilor de anxietate.

2.    Spanacul, o leguma bogata in calciu, ajuta organismul sa produca melatonina, hormonul natural al somnului.

3.    Salata verde consumata mai ales la masa de seara ajuta creierul sa se relaxeze.

4.    Usturoiul contine vitamina B6 care produce melatonina si serotonina, substante necesare organismului pentru o stare de bine.

Potrivit ultimului studiu pe aceasta tema, citat de Daily Mail, un somn sanatos ne poate aduce importante beneficii pentru sanatate, printre care o mai buna capacitate de concentrare sau crestere a imunitatii.

Lista cu alimentele care pot combate lipsa somnului si oboseala este mai lunga pentru ca pe parcursul anilor, cercetatorii au tot adaugat unele produse a caror beneficii au fost studiate in prealabil.  


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.