Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2

Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2Diabetul de tip 2 poate fi prevenit printr-un stil de viata sanatos, din care sa eliminam factori de risc precum fumatul, nivelul de zahar din sange, sedentarismul, cresterea presiunii arteriale.

Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2

Dieta zilnica este foarte importanta. Ea trebuie sa contina fructe, legume, carne slaba in grasime (carnea de pasare), cereale si paine din grau integral, evitarea bauturilor carbogazoase bogate in zahar. In cazul meselor in oras, este important sa alegeti carne gatita la gratar pentru a evita grasimea in exces.

Obezitatea creste riscul de a face diabet de tip 2. Este foarte important sa urmati sfatul unui specialist pentru inceperea unui program de reducere a caloriilor. Dieta trebuie sa fie insotita de un program de exercitii fizice.

Scaderea colesterolului si a trigliceridelor din corp este foarte importanta pentru prevenirea diabetului. Pentru scaderea nivelului de colesterol din corp, se recomanda renuntarea la fumat, evitarea mancarurilor bogate in grasimi, exercitii cel putin 30 de minute zilnic, includerea in dieta a grasimilor monosaturate precum uleiul de masline sau de avocado.

Controlul nivelului presiunii arteriale scade riscul diabetului, a bolilor de inima. Pentru controlul presiunii arteriale este recomandat sa reduceti nivelul de sare din dieta, sa limitati consumul de alcool sau la fumat.

Controlul nivelului glucozei din sange prin inlaturarea factorilor precum alimente cu un nivel ridicat de carbohidrati, inactivitate, infectii sau alte afectiuni, schimbari hormonale, stresul.

Odata cu inaintarea in varsta, riscul de a face diabet de tip 2 creste. In cazul acesta, este foarte important sa prevenim din timp cauzele care pot declansa diabetul.

In cazul persoanelor care au in istoricul familiei persoane care sufera de diabet, este foarte important sa consulte medicul deoarece au un risc mai mare de a se imbolnavi.

Urmarea unui regima alimentar sanatos si eliminarea obiceiurilor cu risc crescut de diabet precum consumul de alcool sau fumatul sunt fundamentale.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.