Primul Abecedar de Obezitate a fost lansat

abecedar-obezitateSupraponderalitatea si obezitatea sunt probleme de sanatate globale. Cel mai grav este ca oamenii asociaza obezitatea cu o problema estetica, si nu o relationeaza direct cu bolile care pot surveni, precum cele cardiovasculare sau diabetul. “Abecedarul de obezitate”, scris de specialisti de renume in nutritie, explica intr-un limbaj accesibil, cum putem preveni obezitatea si care sunt solutiile sanatoase pentru a ne mentine greutatea normala.

Abecedar de Obezitate – un ajutor in intelegerea obezitatii

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), se estimeaza ca, la nivel global, 1,5 miliarde de adulti sunt supraponderali, iar 500 de milioane sufera de obezitate.

In acest context, sfaturile specialistilor intr-un limbaj accesibil populatiei, informatiile relationate cu masurile de preventie a supraponderalitatii si obezitatii, precum si recomandarile unor diete individualizate sunt abosult necesare.

Dezbatere interactiva la lansarea Abecedarului de Obezitate

Abecedarul de Obezitate, editat sub egida Academiei Romane, este scris de prof.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.

“Nu cautati in ea retete de bucatarie, regimuri magice sau ‘pastile’ de slabit. Nu veti gasi! Veti gasi in schimb sfaturi competente de incurajare in modificarea stilului de viata si de colaborare cu medicul specialist in acest sens”, a precizat dr. Nicoale Hancu.

Sub egida “Abecedarul de Obezitate te ajuta sa te ajuti!”, cartea ofera cititorilor informatii utile despre controlul kilogramelor, al supraponderalitatii si al obezitatii, despre aportul caloric necesar.

In acelasi timp, volumul atrage atentia asupra importantei controlului periodic la medic pentru preventia obezitatii, dar si a bolilor pe care le implica.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.