Ponderea persoanelor obeze s-a dublat

Ponderea persoanelor obeze s-a dublat din 1980 in peste 70 de tari si a crescut in majoritatea celorlalte, potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, care a acoperit 195 de tari in intervalul 1980 — 2015.

In 2015, excesul de greutate corporala a afectat 2,2 miliarde de copii si adulti. In randul acestora, circa 700 de milioane — dintre care aproape 108 milioane de copii — sunt obezi, relateaza DPA.

„Excesul de greutate corporala este una dintre cele mai stringente probleme de sanatate publica ale timpurilor noastre, care afecteaza aproape una din trei persoane”, a declarat autorul principal al studiului, Ashkan Afshin, de la Institute for Health Metrics and Evaluation din Seattle, citat de DPA si Agerpres.

Dintre primele 20 cele mai populate tari din lume, Statele Unite prezinta cel mai ridicat nivel de obezitate in randul copiilor si adultilor tineri, iar Egiptul are cele mai multe cazuri de adulti obezi, 35%.

La nivel global, media obezitatii a fost de 5% in randul copiilor si de 12% in randul adultilor.

Bangladesh si Vietnam au fost statele cu cea mai mic numar de cazuri la ambele categorii, de aproximativ 1%.

De asemenea, potrivit studiului, 4 milioane de persoane au decedat in 2015 din cauza unor boli legate de supraponderalitate sau de obezitate. Bolile cardiovasculare au fost responsabile pentru doua treimi dintre aceste decese, urmate de diabet, boli de rinichi si de cancer, mai relateaza Agerpres citand DPA.

Studiul a fost lansat in cadrul unei conferinte desfasurate in capitala Suediei, Stockholm.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.