Plasturele care masoara glicemia

plasture-glicemieTestarea clasica a glicemiei care presupune intepaturi in degete, ar putea lua sfarsit. 

Cativa cercetatori sud-coreeni au inventat un plasture care poate sa masoara glicemia si sa reduca nivelul de zahar din sange.

Bolnavii de diabet trebuie sa aplice plasturele pe incheietura mainii, iar de acolo senzorii speciali creati isi fac singuri treaba.

Potrivit Reuters, senzorii de pe plasture au fost ganditi sa detecteze umiditatea, ph-ul pielii, nivelul glucozei din sange si temperatura corpului.

„Dispozitivul este un soi de plasture si ii ajuta pe bolnavii de diabet sa isi monitorizeze nivelul de zahar din sange prin transpiratie, fara sa fie nevoie sa ia monstre de sange sau sa isi controleze nivelul glicemiei prin injectarea insulinei”,  a explicat cercetatorul Kim Dae-Hyeong, citat si de Digi24.

Plasturele care masoara glicemia este subtire si rezistent, fiind confectionat din grafen.

Pana la acest moment, nu se stie cam cat ar costa acest plasture.

Si in Romania numarul persoanelor care sufera de diabet a crescut foarte mult in ultimii ani.

Ziua Mondiala a Sanatatii din 2015, marcata la data de 7 aprilie, a fost prilejul cu care Organizatia Mondiala a Sanatatii a transmis un avertisment legat de incidenta diabetului in lume.

 

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.