Pierderea in greutate poate fi semnul unor afectiuni

pierderea-in-greutatePierderea in greutate fara o dieta sustinuta sau o schimbare majora in alimentatie si stil de viata poate fi, de fapt, semnalul de alarma pentru o serie de afectiuni.

Care pot fi cauzele pierderii in greutate

Lipsa apetitului poate fi principala cauza pe care ar trebui sa o luati in considerare.

Lipsa poftei de mancare poate fi cauzata si de anumite afectiuni care va impiedica sa mancati usor precum pierderea dintilor, cariile, durerile de dinti.

Expunerea constanta la situatii personale sau profesionale cu un nivel ridicat de stres poate avea un impact major asupra starii de sanatate. Stresul este asociat in acest caz si cu depresia cauzata de imposibilitatea de a face fata acestor situatii.

Afectiuni care determina pierderea in greutate

Pierderea in greutate poate fi semnul unor afectiuni diferite precum: diabet, tiroida hiperactiva, boli ale ficatului, depresie si chiar cancer.

Senzatia de satietate imediat dupa ce incepeti sa mancati poate fi semnul unei afectiuni. In cazul in care starea de satietate este insotita de stari precum ameteli, febra, varsaturi trebuie sa va adresati medicului pentru a diagnostica corect afectiunea.

Malabsorbitia este o afectiune care are intre simptome si pierderea in greutate. Aceasta boala poate avea la baza afectiuni precum pancreatica cronica, boala Crohn, boala celiaca-intoleranta la gluten, intoleranta la anumite alimente.

Bolile cronice respiratorii, bolile renale sunt alte afectiuni care pot avea ca simptom pierderea in greutate.

O alta cauza importanta care sta la baza pierderii kilogramelor sunt infectiile cronice, tuberculosa, HIV, infectiile cu paraziti.

Ce masuri trebuie sa luati

In cazul in care slabiti nejustificat, iar starea de sanatate vi se inrautateste, este foarte important sa consultati medicul pentru a depista cauzele problemei si pentru diagnosticarea corecta.

Pentru persoanele in varsta pierderea in greutate ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru ca ei au un risc mai mare de a dezvolta infectii sau boli cronice.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.