Oua contaminate cu Fipronil

Zeci de mii de oua contaminate cu Fipronil, de la ferma avicola din judetul Teleorman, au ajuns pe piata.

Potrivit unui comunicat transmis de catre Directia Sanitar –Veterinara si de Siguranta Alimentelor Olt, „referitor la ouale contaminate cu fipronil provenite din judetul Teleorman, in urma notificarii si a listei de distributie transmise de colegii din acest judet, s-a constatat ca 36.000 bucati oua au fost distribuite catre o societate din judetul Olt”.

Astfel, s-au dispus verificari, iar in urma controlului societatea din Olt a inceput procedura de retragere, fiind retrase de la comercializare un numar de 6.000 de bucati oua, care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare, conform procedurilor.

In urma unui control efectuat in luna noiembrie 2018, la ferma avicola din Draganesti Vlasca, s-a descoperit peste 4,2 milioane de oua contaminate cu fipronil, un insecticid interzis.

Cel putin 102.480 de oua contaminate cu Fipronil, de la ferma avicola din Draganesti Vlasca, judetul Teleorman, au ajuns in consum, spuneau reprezentantii ANSVSA, conform Mediafax.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor declarau, joi, pentru corespondentul Mediafax, ca nu exclud posibilitatea ca oua contaminate sa fi ajuns pe piata si inainte de efectuarea controlului tematic.

Fipronilul este un insecticid cu spectru larg, interzis in Uniunea Europeana la animale destinate consumului uman, din cauza riscului foarte crescut pentru om de a suferi diverse forme de toxiinfectie alimentara, mai relateaza sursa mentionata.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.