Obezitatea in cazul tinerilor dubleaza riscul de mortalitate inainte de 55 de ani

fatPersoanele tinere afectate de obezitate sunt de doua ori mai expuse riscului de a muri inainte de a implini varsta de 55 de ani, in comparatie cu cei care au o greutate normala, arata datele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Danemarca si publicat in reista British Medical Journal Open.

Studiul cercetatorilor danezi a fost initiat in urma cu 33 de ani si a analizat 6.500 de barbati tineri care la momentul respectiv aveau 22 de ani. Dintre acesti participanti, 1,5% sufereau de obezitate, iar la finalul cercetarii acestia sufereau deja de boli grave precum diabet, tromboza, hipertensiune arteriala, se confruntasera deja cu un infarct si unii chiar murisera.

Studiul realizat de oamenii de stiinta din Danemarca a mai aratat ca tinerii supraponderali erau de opt ori mai expusi riscului de a face diabet si de patru ori mai expusi riscului de tromboze. De asemenea, riscul de hipertensiune arteriala, infarct sau deces inainte de varsta de 55 de ani erau de doua ori mai mari in cazul acestor persoane. Toate aceste probleme de sanatate au fost direct relationate cu gradul de obezitate, fiecare crestere cu un punct a indicelui de masa corporala fiind echivalenta cu riscuri importante de a suferi de boli cardiovasculare.

Cresterea numarului de persoane cu boli legate de obezitate risca “sa creeze o povara fara precedent in sistemul de sanatate in deceniile urmatoare”, avertizeaza autorii studiului.

 

Sursa stire: Agerpres


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.