Obezitatea – a cincea cauza de deces la nivel global

obezitatePeste un miliard de persoane la nivel global sunt supraponderale sau obeze, cresterea semnificativa fiind inregistrata mai ales in tarile in curs de dezvoltare, conform unui raport realizat de The Overseas Development Institute.

904 milioane de persoane supraponderale in tarile in curs de dezvoltare

In perioada 1980-2008, numarul persoanelor supraponderale sau obeze din tarile in curs de dezvoltare a crescut ingrijorator, de la 250 la 904 milioane de persoane.

Limita peste care oamenii sunt considerati supraponderali are in vedere indicele de masa corporala cu o valoare peste 25.

557 milioane de persoane obeze in tarile dezvoltate

Cresterea procentului in cazul numarului de persoane supraponderale sau obeze nu ocoleste nici tarile dezvoltate.

Astfel, in aceeasi perioada rata a crescut de 1,7 ori.

“Vom asista la nivel global la o crestere extrem de puternica a numarului persoanelor care sufera de anumite tipuri de cancer, de diabet, de accidente vasculare cerebrale au de crize cardiace, o povara uriasa pentru sistemele publice de sanatate”, a precizat Steve Wiggins, unul din autorii studiului.

Supraponderalitatea – in topul cauzelor de deces la nivel global

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia ca supraponderalitatea si obezitatea reprezinta al 5-lea factor de deces la nivel mondial.
Aproximativ 2,8 milioane de adulti mor in fiecare an din cauza obezitatii.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.