Oamenii de stiinta au creat un test nedureros pentru masurarea glicemiei

Cercetatorii au anuntat dezvoltarea unui dispozitiv pentru masurarea glicemiei in cazul diabeticilor sub forma unei benzi care verifica nivelul de glucoza din saliva, informeaza Reuters.

Pentru a-si monitoriza nivelul glicemiei, diabeticii trebuie, de obicei, sa se intepe in deget de mai multe ori pe zi si apoi sa puna o picatura de sange pe o banda de testare. S-a constatat ca unii pacienti cu diabet evita procedura dureroasa minimizand, astfel, numarul testelor, relateaza si Agerpres.

Noul test creat de oamenii de stiinta din Australia functioneaza prin integrarea unei enzime care detecteaza glucoza intr-un tranzistor, care transmite apoi prezenta glucozei.

”Acest test deschide posibilitatea testarii nedureroase, la costuri scazute, a nivelului de glucoza si speram ca va aduce un viitor mai bun pentru bolnavii de diabet”, a precizat Paul Dastoor, profesor de fizica la Universitatea Newcastle din Australia, care a condus echipa de cercetatori.

Dastoor a mai precizat ca tehnologia ar putea fi totodata transferata in domeniul testarii anti-COVID-19 si al testelor alergologice, hormonale, precum si pentru depistarea cancerului.

Etichete: test pentru glicemie, pacientii cu diabet, test glicemie


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.