O noua metoda de control al nivelului de zahar la diabetici

lentile-pentru-diabeticiBolnavii de diabet ar putea sa aiba acces in curand la un nou instrument de control al nivelului de zahar din organism. Google lab anunta ca vor dezvolta un tip de lentile de contact special concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet sa-si mentina sub control boala.
Lentile care masoara glucoza din lacrimi

Reprezentantii google lab precizeaza ca au in vedere sa intervina printr-o noua inventie care sa sprijine tratamentul bolnavilor de diabet.

Instrumentul de control pe care vor sa-l creeze cei de la google lab presupune un tip de lentile care sa masoare nivelul de glucoza din lacrimi. Reprezentantii google lab au explicat cum anume vor functiona aceste lentile.

“Folosind un mic cip conectat si un senzor de glucoza in miniatura, care se afla intre doua straturi de material din care sunt facute lentilele de contact”, au precizat acestia.

Lentilele ar putea fi aprobate de Agentia americana de medicamente

In momentul de fata, studiile clinice pe aceste lentile sunt inca la inceput. In acelasi timp, au fost incepute discutiile si cu Agentia americana de medicamente.

Lentilele ar putea fi imbunatatite cu semnale luminoase care ar putea fi emise in momentul in care nivelul de glucoza a fost depasit.

“In timp ce Federatia Internationala de diabet a afirmat ca lumea este pe cale ‘sa piarda batalia cu diabetul’, noi ne-am gandit ca acest proiect merita sa fie dezvoltat”, au precizat tinerii dezvoltatori, Brian Otis si Babak Parviz.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.