Nutritia la copii controlata prin precizarea caloriilor in meniuri

Riscul afectiunilor cauzate de obezitatea la copii a crescut in ultimele decenii. Cresterea numarului de copii supraponderali este relationata direct cu dieta nesanatoasa a copiilor, cu alimentele consumate in restaurant sau fast-food fara a se lua in considerare numarul de calorii. Cu ajutorul restaurantelor care pun la dispozitie informatiile asociate cu numarul de calorii la fiecare fel de mancare, este scazut numarul de persoane care risca sa devina supraponderale.

Fetele iau in calcul mai mult decat baietii numarul de calorii la mesele in restaurant

Un studiu realizat in SUA (publicat in Journal of Public Health) pe un grup de 721 de copii, cu varsta intre 9 si 18 ani, a precizat ca doar 42,4% dintre copiii inclusi in studiu au luat in considerare caloriile precizate la mesele servite la restaurant.

Dintre acestia, fetele si copii predispusi la obezitate erau mai atenti la informatiile despre calorii decat baietii.

Numarul de calorii specificat in meniu

In SUA, in unele state, exista legi care le cer restaurantelor sa puna la dispozitia consumatorului informatii legate de calorii in meniuri.

Aceeasi lege cere restaurantelor sa ofere informatii cu privire la cantitatea de calorii zilnice recomandata unei persoane.

Un studiu realizat in New York a precizat ca 57% dintre tineri au observant mentionarea caloriilor in meniuri, insa doar 9% au luat in calcul informatia inainte sa comande un anumit fel de mancare.

In cazul adultilor, 64% au precizat ca au vazut informatia in meniuri, insa doar 27% au utilizat informatia.

Calcularea caloriilor ar putea scadea rata obezitatii

Studiul a fost realizat avand in vedere prevalenta obezitatii in randul adolescentilor si bolile cronice care pot fi cauzate de obezitate.

Precizarea caloriilor in meniurile restaurantelor ar putea influenta alegerile corecte in dieta si mentinerea unei greutati sanatoase.

Alaturi de aceasta masura, educarea in scoli si in institutiile publice despre alimentatia sanatoasa poate reduce riscul obezitatii la copii si adulti.

Sursa: www.oxfordjournals.org


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.