Micul dejun decazut din drepturi de specialisti

alimente-interziseMicul dejun a fost intotdeauna in fruntea clasamentului celor mai importante mese ale zilei. Cele mai multe afectiuni, de la boli digestive, la pierderea energiei sau la instalarea oboselii sunt asociate si cu lipsa micului dejun. Un nou studiu publicat in revista de specialitate “American Journal of Clinical Nutrition” pune sub semnul intrebarii daca micul dejun este intr-adevar masa esentiala a zilei.

Micul dejun nu stimuleaza metabolismul, conform noilor studii

In cadrul studiului, participantii au fost impartiti in doua grupe: prima grupa a fost pusa sa sara peste micul dejun, cea de-a doua grupa a trebuit sa consume un mic dejun echivalent a 700 de calorii.

Dupa sase saptamani de observatii, specialistii au ajuns la concluzia ca persoanele care au consumat zi de zi micul dejun nu aveau un metabolism mai bun decat cele care au sarit peste aceasta masa.

Pe de alta parte, lipsa micului dejun nu i-a determinat pe participanti sa manance pana la refuz la pranz.

Micul dejun nu ajuta la pierderea in greutate

O alta observatie a cercetatorilor a fost relationata cu mitul conform caruia daca vrei sa pierzi in greutate, masa principala a zilei trebuie sa fie micul dejun.

Cercetatorii nu au observat nici o diferenta de scadere in greutate in cazul participantilor care au luat sau nu micul dejun.

Persoanele care iau micul dejun fac mai mult sport

Exista insa si cateva beneficii pe care le-au observat cercetorii de-a lungul timpului.

Persoanele care iau regulat micul dejun au tendinta sa faca mai multa miscare, prin urmare sa piarda din calorii.

Cei care iau micul dejun isi mentin un nivel optim al glucozei in sange.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.