Metoda cea mai sigura ca un copil sa manance legume

alimente-sanatoase-copiiIntroducerea unui aliment nou in mesele zilnice ale copilului este foarte importanta, mai ales in cazul legumelor, pe care nu toti copiii le accepta foarte usor. Un nou studiu arata ca un copil va accepta mai usor sa manance mai des legume daca ele vor fi introduse de timpuriu in alimentatia sa. Chiar si copiii mofturosi vor accepta legumele la mesele principale daca ei sunt obisnuiti de mici cu astfel de alimente si daca parintii nu vor renunta de la prima incercare la un aliment nou.

Legumele noi vor fi acceptate mai greu de un copil mai mare

Cercetatorii de la Universitatea Leeds au analizat preferintele culinare ale unor grupuri de copii din Danemarca, Franta si Marea Britanie.
In timpul studiului, copiilor de pana la 38 de luni li s-a dat cate 100 g de piure de anghinare de cate cinci – zece ori. Anghinarea nu este o leguma agreata foarte usor in alimentatia copiilor, tocmai de aceea a fost aleasa in cadrul studiului.

Copiii mai mici au acceptat mai usor acest nou aliment fata de cei mai mari, cei mai multi dintre ei consumand toata portia de piure de anghinare pregatita.

In urma studiului, specialistii considera gresita strategia parintilor de a masca legumele in mancare pentru ca un copil sa le accepte mai usor.
Cercetatorii considera ca un parinte va reusi sa-si determine copilul sa manance legume noi dupa cinci-zece expuneri ale copilului la alimentele noi.

Familiile cu copii cumpara alimente mai sanatoase

Un nou raport centrat pe rata obezitatii la copii, realizat de Center for Advancing Health, a aratat ca familiile care au copii tind sa cumpere mai multe fructe si legume, si mai putine produse bogate in calorii, decat cele fara copii, tocmai pentru a le asigura acestora o alimentatie sanatoasa.

S-a observat o tendinta in scadere a parintilor de a cumpara alimente precum sucuri, deserturi bogate in calorii, lapte indulcit.

Preventia obezitatii dar si a bolilor corelate devine o preocupare tot mai accentuata a parintilor. Este foarte important ca un parinte sa ceara sfatul unui medic in legatura cu alimentatia copilului inca din primii ani de viata.

Studiile arata ca o alimentatie gresita la varsta copilariei poate avea efecte majore la varsta adulta, crescand riscul de diabet, boli cardiovasculare si obezitate.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.