Mesele zilnice influenteaza efectul medicamentelor

pastileSpecialistii ne avertizeaza ca trebuie sa respectam cu strictete indicatiile medicului si farmacistului atunci cand urmam un tratament. Multi bolnavi insa nu respecta indicatiile medicilor atunci cand li se recomanda sa ia unele medicamente in functie de mesele zilnice, considerand indicatia superficiala.

Alimentele pot intari sau slabi efectele medicamentelor

Specialistii precizeaza ca, in functie de tratament, alimentele pot influenta absorbtia medicamentelor in organism.

Indicatiile de a lua un medicament inainte de masa cu 30 sau 60 de minute trebuie respectate cu atentie.

Recomandarea medicilor de a lua un medicament la masa presupune de fapt de a-l ingera cu cateva minute inainte de masa, in timpul mesei sau imediat dupa ea.

Pentru ca tratamentul sa aiba efectul scontat, este nevoie sa luam in vedere recomandarile medicilor si farmacistilor, si sa nu le luam facand abstractie de influenta alimentelor asupra medicamentelor.

50% dintre romani cumpara medicamente fara prescriptie

Un fenomen care a luat amploare in Romania este tratamentul personal dupa ureche si dupa recomandarile prietenilor.

Foarte multi romani se trateaza singuri, fara a ajunge la un medic pentru un diagnostic inainte de a-si cumpara medicamentele din farmacie.

Conform studiului CONFIDO, realizat la initiativa Institutului Aspen Romania, 26% dintre romani cumpara medicamente fara prescriptie o data pe luna, iar 25% merg la farmacie de doua ori pe luna fara a avea o reteta.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.