Medic: In Romania, un sfert din populatie este afectata de obezitate

Cel putin un sfert din populatia Romaniei este afectata de obezitate, spune prodecanul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, dr. Monica Tarcea.

„In Romania, un sfert din populatie este afectata de obezitate, acestea sunt datele oficiale, dar ponderea acestui procentaj este mult mai ridicat pentru ca multe persoane nu se prezinta la medic, nu sunt diagnosticate, nu sunt luate in evidenta. Cifrele sunt oricum ingrijoratoare”, a spus dr. Tarcea la o conferinta de profil, citata de Agerpres.

Potrivit prodecanului UMF Targu Mures, obezitatea este o boala cu o frecventa din ce in ce mai crescuta nu doar in randul adultilor, ci si in randul copiilor si tinerilor.

„Obezitatea la copil este o tema mai mult decat actuala si se vede ca, oricat am discuta despre ea, nu reusim sa o rezolvam corect pentru ca sunt foarte multi factori obezogeni in jurul nostru, foarte multi factori comportamentali greu de identificat si nu intotdeauna avem sustineri financiare pentru programe de prevenire a obezitatii. Este o boala cu o frecventa din ce in ce mai mare in randul copiilor, al tinerilor, dar si al adultilor. Trebuie sa facem neaparat ceva. Surpriza mea si a echipei mele a fost ca, in momentul in care am lansat invitatia la aceasta conferinta, am primit raspuns din partea multor persoane, specialisti valorosi din diverse domenii de activitate, genetica, clinica, psihologie, sport etc. Interes exista inclusiv din partea populatiei si a medicilor de familie, dar si din partea specialistilor”, a aratat conf. univ. dr.  Monica Tarcea, conform sursei mentionate.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.