Medic: Hidratarea este componenta a stilului de viata sanatos

apa1Stim cu toti cat de important este sa avem o dieta sanatoasa, echilibrata caloric.

Pentru a avea un stil de viata sanatos, insa, nu este important sa ne gandim doar la mancare sau la activitatea fizica pe care trebuie sa practicam cu regularitate.

Cand vine vorba de consumul de apa, de-a lungul anilor au aparut tot felul de argumente si contra-argumente despre cate pahare sau cati litri ar trebui sa consumam pe zi.

Pe cand unele voci spun ca se impune un minim de 2 l zilnic, alte voci ar afirma ca nu este chiar asa.

Si, un alt aspect demn de luat in considerare este si starea de sanatatea a fiecaruia, pentru ca recomandarile in ceea ce priveste hidratarea se fac si in functie de acest lucru.

Gabriela Radulian, prof. dr. in cadrul  U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti si unul dintre cei mai apreciati experti in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Romania, a vorbit despre hidratarea corecta in cadrul unei prezentari realizate la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2016.

Echipa EduMedical a adresat si alte intrebari legate de rolul hidratarii, dar si despre controversa consumului de cafea.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.