Medic: Bananele la micul dejun, o idee proasta

spalatul-fructelorDaca pana acum obisnuiati sa mancati banane la micul dejun, specialistii in nutritie sugereaza ca acest obicei ar trebui reconsiderat.

Conform doctorului Daryl Gioffre, creatorul unei diete de detoxifiere ce vizeaza pastrarea corpului la un nivel cat se poate de putin acid prin consumul de alimente potrivite, bananele, fructe care par atat de sanatoase, sunt de fapt daunatoare sanatatii, scrie site-ul 7sur7.be

Bananele sunt bogate in potasiu, fibre si magneziu, dar contin si mult zahar. Acelasi specialist spune ca tocmai asta submineaza regimul alimentar din cursul intregii zile.

Si, desi bananele ofera inviorare, consumul acestor fructe la micul dejun nu asigura energia necesara pana la pranz.

In plus, zaharul pe care il contin are ca efect acidifierea corpului, ceea ce poate duce la o indigestie.

Dr. Gioffre mai arata ca daca flora intestinala nu functioneaza in mod optim, tendinta de ingrasare este mai mare.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.