Martie – Luna Nutritiei Nationale

luna-nutritieiMartie – Luna Nutritiei Nationale este o campanie de promovare a alimentatiei sanatoase initiate si sustinuta in fiecare an de Academia de Nutritie si Dietetica (Academy of Nutrition and Dietetics). “Bucura-te de gustul alimentatiei corecte” este sloganul prin care se atrage atentia asupra importantei unei nutritii sanatoase corelata cu o activitate fizica regulata.

Gustul este factorul principal in alegerea alimentatiei

Specialistii considera ca gustul este cel care ii face pe oameni sa aleaga intre doua feluri de mancare, chiar daca una dintre ele este nesanatoasa.

Chiar daca in alegerea alimentelor, factorii sociali, emotionali dar si cei corelati cu o dieta sanatoasa sunt foarte importanti, nutritionistii considera ca oamenii aleg de obicei produsele pe care le consuma in mod curent.

Astfel, combinarea gustului bun cu alimentia sanatoasa este, conform specialistilor din aceasta campanie, cea mai buna modalitate pentru a incuraja populatia sa manance sanatos.

Gateste si savureaza!

Luna Nutritiei este marcata si in Canada printr-o serie de activitati in care populatia este invatata sa gateasca sanatos.

Sub sloganul “Gateste si savureaza!” , campania de nutritie din Canada ofera populatiei date despre nutritia corecta in documente bilingve, video-uri despre alimentatia corecta, aplicatii pentru telefoane si tablete care le ofera utilizatorilor cate un sfat de nutritie pe zi.

In acelasi timp, organizatorii ofera o serie de solutii pentru implementarea campaniei de promovare a nutritiei la locul de munca sau in comunitate.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.