Lipsa somnului poate cauza obezitatea

Lipsa somnului poate cauza obezitateaPersoanele care nu dorm un numar suficient de ore in fiecare noapte pot fi expuse riscului obezitatii. Numarul persoanelor supraponderale s-a dublat in intervalul 1980-2008, atingand cifra de 1.4 miliarde de adulti care se confrunta cu obezitatea.

Cum influenteaza lipsa somnului cresterea in greutate

Un studiu publicat in revista stiintifica “Nature Communications” a demonstrat ca lipsa somnului poate determina modificari in activitatea cerebrala. Aceasta schimbare determina ca persoanele in cauza sa consume mai multa hrana.

Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea California au implicat 23 de persoane. Activitatea cerebrala a acestor persoane a fost studiata atat in orele in care persoanele nu au fost lasate sa dorma, cat si in timpul somnului.

Cercetatorii au identificat la persoanele care nu au dormit perturbari in regiunile cortexului responsabile cu satietatea. La aceiasi subiecti, zonele asociate cu pofte irezistibile erau puternic stimulate.

Acelasi studiu a demonstrat ca alimentele cu cele mai multe calorii sunt preferate de persoanele care nu au dormit.

Dublarea numarului persoanelor supraponderale in ultimii ani

In 2008, la nivel global, peste o treime din adultii de peste 20 de ani era supraponderali. In acelasi an, 11% din adulti se confruntau cu obezitatea.

Numarul persoanelor suprapinderale s-a dublat din 1980 pana in 2008, atingand cifra de 1.4 miliarde de adulti, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.