Lactatele,nu doar gustoase,ci si sanatoase

branzaLactatele precum untul, samantana sau branza pot fi consumate „la liber”, pentru ca sunt benefice pentru sanatate.

Daily Mail scrie ca limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate, asa cum recomanda unii specalisti in nutritie urma cu ceva timp, s-a dovedit a fi gresita.

Aceasta limita in consum a influentat aproape insesizabil cresterea cazurilor de obezitate sau diabet zaharat de tip II, iar mai multe studii recente au scos lactatele si de pe lista alimentelor ca factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Oamenii de stiinta din Suedia au publicat de curand un studiu care a scos la iveala faptul ca o dieta cu lactate, mai ales din lapte integral, duce chiar la scaderea riscului de a face diabet de tip II.

Si cercetatorii din Canada au realizat un studiu facut public in revista  Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, care concluzioneaza ca un consum constant de lactate precum smantana sau branzeturile, se asociaza unui nivel scazut al glicemiei sau al tensiunii arteriale.

De asemenea, pe parcursul cercetarilor, specialistii au mai constatat ca acele persoanele ale caror analize de sange au iesit normale, aveau in sange un tip de acid gras asociat cu consumul de produse lactate.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.