Infometarea nu este solutia intr-o dieta de slabit

Nu este atat de dificil de slabit, cat este mentinearea greutatii. Infometarea nu reprezinta solutia pentru un slabit sanatos, ci din contra. Persoanele care recurg la acest tip de dieta, in timp se vor ingrasa la loc.

Cele mai multe diete care functioneaza pe termen scurt sunt in special cele bazate pe consumul de proteine sau cele foarte restrictive, in care persoanele scad dramatic numarul caloriilor.

„Bineinteles o dieta de infometare va genera efecte pe termen scurt, dar in mod sigur acest tip de dieta nu poate fi tinuta o periaoda foarte lunga de timp si atunci, de indata ce persoana revine, chiar daca nu revine la dieta de dinainte, dar revine la o dieta ceva mai calorica, organismul, pentru ca a fost foarte stresat de perioada de infometare, are tendinta sa-si absoarba din alimentele pe care le primeste si sa isi faca depozite cumva din disperarea ca nu cumva sursa asta sa dispara din nou si sa fie infometat.”, spune dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala, citata de Digi24.

Acest proces este numit de medici efectul yoyo.

„De aceea ideale sunt acele tipuri de diete care pot fi mentinute toata viata, deci sa se recurga la un mod de alimentatie sanatos, iar pierderea in greutate sa se faca lent in timp, adica stiu eu, o pierdere in greutate de 4-5 kilograme pe luna e o pierdere ideala pentru o dieta si bineinteles dieta nu trebuie sa fie restrictiva si nu trebuie sa duca la infometare.”, a mai precizat dr Andreea Dragomirescu, conform Digi24.

La fel de importanta inr-o dieta este si miscarea. Fara un program de exercitii fizice,cei care apeleaza la o dieta pentru slabire, vor pierde nu doar grasime, ci si masa musculara.  Si, atunci cand se vor ingrasa la loc, vor pune si mai mult tesut adipos ca inainte.

De aceea, medicii recomanda ca persoanele care vor sa slabeasca sa adopte un stil de viata sanatos pe termen lung.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.