A fost dezvoltata o molecula ce poate trata obezitatea

Un grup de cercetatori din cadrul unei companiei farmaceutice a dezvoltat o molecula ce poate reduce obezitatea.
Pe viitor, aceasta descoperire  ar putea fi o solutie la problema obezitatii ce afecteaza 650 de milioane de oameni in intreaga lume, relateaza EFE.

Prin modificarea proteinei GDF15, experimentul a permis expertilor sa reduca greutatea corporala, prezenta insulinei in sange si nivelurile de colesterol la un grup de animale de laborator, precum soareci si primate, potrivit unui articol publicat de revista de specialitate Science Translational Medicine.

Echipa cercetatorilor americani, sub coordonarea lui Yumei Xiong, a decis sa lanseze acest studiu dupa ce au observat ca nivelurile de concentratie ale acestei proteine erau mai mari la oameni si la animalele supraponderale, relateaza si Agerpres.

Avand in vedere ca GDF15 are un ciclu scurt de viata in plasma si prin urmare este dificila producerea sa in cantitati suficiente, cercetatorii au optat pentru crearea a doua proteine de fuziune diferite, care ulterior au avut aceleasi rezultate.

Administrand noua proteina unui grup de cobai, cercetatorii au descoperit ca aceasta altereaza de asemenea preferintele alimentare ale animalelor, care s-au orientat spre o hrana mai mai putin calorica. Autorii au concluzionat ca noua proteina a activat neuronii cu potential de actiune la animale ce afecteaza direct conexiunea dintre intestin si creier, mai scriu sursele mentionate.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), obezitatea este o problema care s-a triplat in ultimii 40 de ani si ale carei complicatii a provocat moartea a cel putin 2,8 milioane de persoane doar anul trecut.  


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.