Educatia pacientilor cu diabet zaharat in neuropatia diabetica

femeie obositaPentru prevenirea si managementul eficient al neuropatiei diabetice, Societatea de Neuropatie Diabetica-Neurodiab organizeaza seria de conferinte “Ce stim despre Neuropatia Diabetica” in mai multe orase din tara. Urmatoarea conferinta va avea loc la Cluj-Napoca, pe 5 septembrie, si se va derula sub forma unor conferinte interactive cu o abordare interdisciplinara a Neuropatiei Diabetice.

Neuropatia diabetica afecteaza 50% din pacientii cu diabet zaharat de tip I

Informarea pacientilor asupra simptomelor si manifestarii bolii este esentiala avand in vedere ca neuropatia diabetica nediagnosticata si netratata la timp  poate cauza deformari ale picioarelor, ulceratii si, in cazuri grave, amputari.

In acest caz, gasirea metodelor de informare a pacientilor pentru preventia si managementul eficient al bolii este esentiala.

Conferinta “Ce stim despre Neuropatia Diabetica”

Conferintele interactive din cadrul evenimentului de la Cluj-Napoca vor aborda interdisciplinar subiectele:

  • Neuropatia diabetica din punctul de vedere al neurologului
  • Neuropatia diabetica din punctual de vedere al diabetologului
  • Implicatiile Neuropatiei diabetice in calitatea vietii

In cadrul conferintei “Ce stim despre Neuropatia Diabetica”, se vor efectua testari ale riscului de ulceratie a piciorului diabetic.

Participantii la conferinta vor avea ocazia sa discute cu specialistii in Neuropatia Diabetica despre modalitati eficiente pentru prevenirea si managementul eficient al neuropatiei diabetice.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.