Dovlecei cu pesticide


Inspectorii din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) au depistat, intr-un depozit din judetul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei care contineau pesticide.

Dovleceii proveneau din Turcia si s-a inregistrat depasirea limitei maxime admise pentru substanta Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns in consum.

ANSVSA a anuntat, luni, ca saptamana trecuta, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autoritatii au prelevat probe din legume si fructe provenite din tari terte, dintr-un depozit din judetul Ilfov.

„Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus in evidenta o depasirea a limitei maxime admise pentru substanta Metalaxil-M”, anunta ANSVSA, potrivit Digi24.

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns sa fie consumata, intregul lot de dovlecei fiind distrus prin incinerare.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!