Dispozitive de monitorizare si dozare a insulinei si la Bistrita-Nasaud. Sapte copii cu diabet le au deja

Sapte copii din judetul Bistrita-Nasaud beneficiaza de dispozitive de monitorizare si dozare a insulinei distribuite prin intermediul programului national de diabet zaharat.

„Incepand cu luna octombrie, in programul national de diabet zaharat s-au introdus sistemele de monitorizare a glicemiei, pompele de insulina simpla si pompele de insulina dotate cu senzori, care monitorizeaza in permanenta glicemia si avertizeaza pacientul asupra variatiilor acesteia, cand sunt severe”, a precizat Camelia Ilisuan, director CJAS Bistrita-Nasaud, citata de Agerpres.

[the_ad id=”14076″]Fiecare pacient a primit si materiale consumabile pentru trei luni, la expirarea acestei perioade urmand sa primeasca alte consumabile pe baza unei prescriptii eliberate de medicul specialist.

Potrivit datelor DSP Bistrita-Nasaud, in programul national de diabet zaharat sunt introdusi 10.260 de pacienti din judet, dintre care 33 sunt copii si tineri pana in 19 ani.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.