Dieta prin restrictie calorica poate preveni dezvoltarea tumorilor

Dieta prin restrictie calorica poate contribui, cu ajutorul microflorei intestinale, la prevenirea dezvoltarii tumorilor, concluzioneaza un studiu derulat de o echipa de oameni de stiinta din China, potrivit agentiei Xinhua.

Studiul, publicat saptamana aceasta in jurnalul stiintific Nature Metabolism, a constatat ca restrictia calorica ar putea proteja impotriva unui tip de formatiune tumorala printr-un mecanism dependent de microflora intestinala, in cazul soarecilor de sex feminin, relateaza si Agerpres

Oamenii de stiinta de la Universitatea Fudan au descoperit in cadrul experimentului realizat pe rozatoare ca restrictia calorica stimuleaza populatia unei specii de bacterie probiotica numita Bifidobacterium bifidum (B. bifidum). Ulterior, prin imbogatirea acestei bacterii, dezvoltarea tumorii este inhibata in mod semnificativ.

De asemenea, s-a constatat ca administrarea acestor bacterii este suficienta pentru efectul antitumoral al restrictiei calorice in cazul soarecilor cu deficit de microflora intestinala.

Potrivit studiului, B. bifidum mediaza efectul antitumoral indus de restrictia calorica prin producerea de acetat si depinde, de asemenea, de acumularea de celule imunitare in micromediul tumoral.

Aceste rezultate demonstreaza ca o restrictie calorica poate modula compozitia intestinala si ofera o potentiala noua strategie pentru tratamentul oncologic, au precizat cercetatorii, potrivit surselor citate.

Etichete: dieta, restrictii calorice, prevenire dezvoltare tumori


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.