Dieta nordica, in topul dietelor de slabit

poza verdeturi alimentatieO noua dieta se afla in topul preferintelor nutritionistilor atunci cand acestia stabilesc un regim de slabit. Daca pana in prezent, dieta mediteraneana era considerata una din cele mai bune si sanatoase diete de slabit, fiind bogata in fructe, legume si ulei de masline, dieta nordica pare a-i lua locul in preferintele nutritionistilor.

Dieta nordica, o dieta minune pentru slabit

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, citat de independent.co.uk, a analizat impactul pe care il are dieta nordica in pierderea kilogramelor la persoanele care urmeaza un regim de slabit.

Dieta nordica implica un regim alimentar format din fructe de padure, nuci, cereale integrale si peste.

In cadrul studiului au participat 181 de femei si barbati obezi care au urmat timp de sase luni fie dieta nordica, fie o dieta traditionala de slabit.

Specialistii au observat ca persoanele care au urmat dieta nordica au pierdut de trei ori mai multe kilograme decat persoanele care au urmat o dieta traditionala.

Dieta nordica, bogata in Omega-3 si antioxidanti

Bogata in peste si fructe, dieta nordica este si o dieta foarte sanatoasa datorita acizilor grasi omega-3 si a antioxidantilor.

Cu rezultate foarte bune si in programele de slabit, dieta nordica intra in gratia nutritionistilor in detrimentul dietei medietaranene, mult mai cunoscuta.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.