Dieta DASH, pe primul loc in topul dietelor

5 fructe si legume pe zi ne prelungesc viataDieta DASH este bogata in legume, cereale integrale si produse lactate cu continuturi scazute de grasimi. Pentru al cincilea an consecutiv, dieta a ocupat primul loc in topul general al celor mai bune diete din lume.

Aceasta a depasit pana si dieta Weight Watchers sau dieta mediteraneana, precizeaza si Agentia Reuters.

Si publicatia americana News & World Report  scrie ca dieta DASH, care determina o scadere a tensiunii arteriale chiar si fara administrarea de medicamente, a fost aleasa de un grup de experti in sanatate drept cea mai buna dieta pentru persoanele diagnosticate cu diabet si, totodata, cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa.

Dieta Weight Watchers, in schimb este inca in fruntea topului specializat al celor mai bune diete ce vizeaza scaderea in greutate, fiind urmata de dieta slab calorica HMR (Healthy Management Resources. Pe locul al treilea in acest top s-a clasat dieta Jenny Craig, care se bazeaza pe alimentele preparate in casa cu scopul de a elimina kilogramele in exces.

Dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes), care a fost conceputa pentru a scadea concentratiile de colesterol, a ocupat locul al doilea in topul general al dietelor. Locul al treilea a fost ocupat, la egalitate, de dieta mediteraneana, dieta Weight Watchers si dieta Mayo Clinic

La polul opus al clasamentului, pe ultimul loc, s-au clasat dieta Paleo, care se concentreaza pe carne, peste si legume, si dieta Dukan in patru pasi.

Dieta Weight Watchers, care se bazeaza pe un sistem de puncte atribuite alimentelor, dieta Jenny Craig si dieta mediteraneana, care are la baza consumul de legume si uleiul de masline, sunt considerate dietele cel mai usor de urmat.

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este un tip de dieta promovat de National Heart, Lung and Blood Institute din Statele Unite ale Americii, parte din National Institutes of Health, o agentie guvernamentala din Departamentul american pentru sanatate si servicii sociale, cu scopul de a preveni si controla hipertensiunea.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.