Dieta cu prune

pruneAceste fructe pot fi foarte usor integrate in alimentatia zilnica, mai ales in aceste luni. Ba mai mult, consumate asa cum ne recomanda nutritionistii, prunele pot fi foarte usor integrate intr-o dieta, ca aliat de nadejde impotriva kilogramelor in plus.

Prunele sunt bogate in vitaminele A, B si C, in sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu si potasiu, regleaza apetitul, usureaza tranzitul intestinal, stimuleaza functiile ficatului si detoxifica organismal.

Beneficiile sunt insa mult mai multe, dupa cum spun medicii nutritionisti, care mai precizeaza ca aceste fructe au si proprietati diuretice, ajuta la diminueaza inflamatiilor si chiar si la tratarea intoxicatiilor alimentare.

Dieta de prune promite, dupa cum spun unii specialistii, pierderea a cel putin 3 kilograme in 7 zile, asta daca la principalele mese se adauga si prune, atat proaspete, cat si uscate, iar in ultima  zi de regim se consuma doar aceste fructe.

Nutritionistii recomanda ca aceasta dieta cu prune sa nu se tina mai multe zile decat cele indicate, deoarece exista riscul ca metabolismul sa fie dat peste cap, prunele avand un puternic efect diuretic.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.