Dieta care creste riscul de moarte prematura

fast-food-infectiiDieta vestica (“Western Diet”) este una din dietele controversate si nerecomandate de specialisti. Un studiu publicat in revista de specialitate “The American Journal of Medicine” a atras atentia asupra unor boli precum diabet sau boli cardiovasculare, consecinte ale acestei diete adoptate de un numar foarte mare de persoane la nivel global.

In ce consta dieta vestica

Aceasta dieta este cunoscuta ca fiind bogata in produse lactate, bauturi cu un continut bogat de zahar, dar si alimente din carne procesata.
Dieta este cunoscuta si ca promovand o alimentatie bogata in cartofi prajiti si alimente fast-food.

Concluziile studiului arata ca persoanele care urmeaza dieta vestica au un risc mai mare de deces prematur din cauza alimentatiei nesanatoase zilnice.

De la alimentele naturale la alimentele procesate

Dieta vestica este asociata cu bolile cele mai frecvente de astazi. Cauza principala este ca o astfel de dieta nu promoveaza consumul de fructe si legume, ci alimentele care trec pragul fabricilor si procesarii inainte ca noi sa le consumam.

Cele mai multe persoane aleg dieta vestica pentru ca nu au timp sa gateasca acasa sau pentru ca alimentele li se par mai gustoase. Nu insa si mai sanatoase.

Din cauza alimentelor procesate, bogate in calorii, carbohidrati, obezitatea a devenit o problema de sanatate publica la nivel mondial.

Odata cu supraponderalitatea si obezitatea, creste riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip II si a hipertensiunii.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.