Descoperire medicala: Rodiile contin un ingredient care poate preveni si trata maladia Alzheimer

rodiiUn ingredient numit punicalagin ajuta la prevenirea inflamatiei care distruge celulele creierului, afectiune cunoscuta  si ca boala Alzheimer. Asa se arata intr-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie, dupa cum  informeaza si dailymail.co.uk.

Substanta minune din rodie

Testele realizate recent de expertii britanici in laborator au aratat ca aceasta substanta din rodii, punicalaginul, poate sa diminueze si chiar sa stopeze inflamatiile din anumite zone ale creierului afectat de maladia Alzheimer.

Inflamatia duce la distrugerea progresiva a unui numar tot mai mare de celule cerebrale, facand astfel ca boala sa evolueze, iar starea pacientilor sa se inrautateasca.

Maladia Alzheimer, fara leac

In cazul bolii Alzheimer nu exista in prezent niciun tratament care sa poata preveni sau macar sa incetineasca evolutia. Cercetatorii britanici considera insa ca punicalginul, substanta din rodii, ar putea ajuta la crearea unui medicament in viitor, asta dupa ce au facut teste pe soareci in laborator.

 Beti suc de rodie

Descoperirea facuta de curand a fost publicata intr-un studiu in revista „Molecular Nutrition & Food Reseach”. Cercetarile au fost coordonate de profesorul Olumayokun Olajide de la Universiatea „Huddersfield”, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea „Freiburg” din Germania.

Astfel, tot oamenii de stiinta spun ca pana cand se va realiza un medicament cu administrare orala, spre exemplu, consumul a cel putin 100 de ml de suc de rodie este benefic nu doar pentru pacientii care sufera deja de Alzheimer, ci si pentru a preveni boala.

Punicalginul, substanta benefica si in tratamentul altor boli

De asemenea, substanta numita punicalagin din rodie (cu o concentratie mai mare in coaja fructului) previne nu doar inflamarea celulelor cerebrale.

Tot conform studiului realizat de cercetatorii britanici, ingredientul ar putea fi util si in tratarea altor boli ca maladia Parkinson sau artrita reumatoida.

80% dintre bolnavi, nediagnosticati in Romania

La nivel mondial, una din opt persoane cu varsta de peste 55 de ani are boala Alzheimer. Din pacate, conform Societatatii Romane de Sprijin a Vastnicilor si Suferinzilor cu Afectiuni de tip Alzheimer, 80 % dintre bolnavii din Romania raman nediagnosticati.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.