De ce refuza copiii alimentele sanatoase

alimente-sanatoase-copiiUn copil caruia i se spune ca e important sa manance ce are la masa deoarece este foarte sanatos si il ajuta sa aiba rezultate bune la scoala va refuza in cele mai multe cazuri aceste alimente, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Chicago, citat de dailymail.co.uk.

Copiii inteleg gresit mesajele despre sanatate

In cadrul studiului, copiilor li s-a citit aceeasi poveste cu doua finaluri diferite. In prima varianta a povestii, personajul principal manca biscuiti inainte de a merge la joaca, biscuiti care o ajutau sa aiba mai multa energie si sa fie mai puternica.

In a doua varianta a povestii, personajul manca biscuiti fara ca aceastia sa fie asociati cu vreun efect benefic pentru sanatate.

In cazul copiilor care au ascultat povestea cu mesajul despre importanta biscuitilor in alimentatie, s-a observat o reducere a dorintei acestora de a manca biscuiti. Multi dintre ei nu mai vedeau in biscuiti un desert, ci o mancare obligatorie.

Acelasi studiu a adus in discutie o cercetare anterioara la copiii intre noua si 11 ani care erau pusi in fata a doua sticle de suc: pe una dintre ele scria O noua bautura, iar pe cealalta O noua bautura sanatoasa. Si in acest caz, copiii nu au fost atrasi de bautura care transmitea si un mesaj despre alimentatia sanatoasa.

Parintii nu trebuie sa insiste verbal pe rolul alimentelor sanatoase

In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un copil caruia i se spune de catre parinti ca trebuie sa manance anumite alimente deoarece il ajuta sa devina mai puternic si mai destept refuza mai des anumite feluri de mancare.

Specialistii considera ca parintii gresesc cand insista pe scopurile unei alimentatii sanatoase, sfatuindu-i pe parinti sa le ofere alimente sanatoase fara sa le transmita copiilor anumite mesaje.

Daca vor insista pe gustul bun al mancarii. parintii vor avea rezultate mult mai bune in acceptarea unei alimentatii sanatoase de catre copii.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.