Curmalele, fructele cu cel mai ridicat continut de zahar

curmaleFructele ce contin cea mai mare cantitate de zahar nu sunt ciresele, merele sau strugurii, ci curmalele.

Conform site-ului directmatin.fr, curmalele contin in medie 27 de grame de fructoza si glucoza in amestec la 100 de grame de fruct proaspat.

Asta inseamna o cantitate de doua ori mai mare de zahar decat in alte fructe considerate a fi cu continut ridicat de zahar.

Pe o scara a nivelului de zahar pe care il continu fructele, curmalele sunt urmate de struguri, cirese, smochine si banane, care au  zahar in continut intre 15% si 20%.

Aceste fructe au mai mult zahar si decat merele, prunele sau perele (10-15% zahar).

Cele mai putin bogate in zaharuri sunt citricele si fructele rosii (capsunile, zmeura), care au zahar doar 7-10%, mai arata directmatin.fr si Agerpres.

 

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.