Cum slabesti mancand consistent

poza alimente recomandate hepatitaPersoanele care mananca un mic dejun consistent pot sa slabeasca considerabil, conform unui nou studiu. Femeile care au mancat copios dimineata au slabit cu 5,1 kilograme mai mult fata de cele care au mancat consistent seara.

Afectiuni cauzate de Sindromul metabolic

Studiul a vizat aproximativ 100 de femei cu o varsta medie de 46 de ani. Acestea se confruntau cu supraponderalitatea, obezitatea si prezentau un sindrom metabolic.

Sindromul metabolic presupune asocierea unor parametri, precum hipertensiune, exces de colesterol, nivel ridicat de insulina, hiperglicemie.

Persoanele care sufera de sindromul metabolic sunt expuse riscului de a avea diabet de tip 2, tulburari cardiovasculare si accident vascular cerebral (AVC).

Cum au slabit 8,7 kg femeile incluse in studiu

Cele aproximativ 100 de femei au fost impartite in 2 grupe.

In prima grupa, au fost incluse femeile care aveau un aport caloric ridicat la micul dejun.
In a doua grupa, femeile au consumat o masa consistenta seara.

Femeile au fost observate timp de 3 luni, luandu-se in considerare evolutia greutatii, circumferinta taliei si sondromul metabolic.

Femeile din prima grupa au slabit 8,7 kilograme, cu 5,1 kilograme mai mult decat femeile din a doua grupa. Circumferinta taliei a scazut 8,5 cm.

Persoanele care au mancat consistent seara au slabit doar 3,6 kilograme, iar circumferinta taliei a scazut cu doar 3,9 cm.

Imbunatatirea sindromului metabolic

In cazul femeilor care au avut un aport de calorii mai mare dimineata, s-a remarcat si o imbunatatire neta a sindromului metabolic.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.