Cum ne afecteaza fructele dintii?

dieta-pieleFructele sunt alimente indispensabile pentru sanatatea organismului, deoarece reprezinta depozite importante de vitamine, minerale si alte nutrimente. In ceea ce priveste impactul consumului de fructe asupra dintilor, exista, insa, numeroase controverse. Pentru a ne proteja dintii, cum este bine sa consumam fructele? In stare proaspata, uscate sau pregatite termic?

Site-ul passionsante.be atrage atentia ca, desi din punct de vedere al efectului pozitiv pe care consumul de fructe il are asupra organismului, este recomandat sa consumam zilnic cateva portii de fructe, pentru sanatatea orala cele mai recomandate sunt merele si perele, deoarece stimuleaza productia de saliva, cu rol deosebit de important in prevenirea placii dentare si in combaterea bacteriilor. Motivul pentru care exista intrebari legate de modul in care sunt afectati dintii de consumul zilnic de fructe este reprezentat de faptul ca aceste alimente vii contin acizi si cantitati importante de zahar, ce pot deteriora sanatatea danturii.

Pentru prevenirea problemelor dentare site-ul passionsante.be ne recomandat urmatoarele:

  • Consumul de fructe proaspete este de preferat in locul celor fierte sau uscate, deoarece in aceste variante fructele au un continut de zahar mult mai crescut
  • Sucurile naturale trebuie consumate mai rar in comparatie cu fructele in stare proaspate
  • Periajul dintilor se face la cel putin jumatate de ora dupa masa, iar masa poate fi luata la cel putin jumatate de ora dupa periaj, pentru a fi evitata degradarea smaltului dintilor.

Sursa stire: Agerpres


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.