Creste numarul de cazuri de diabet zaharat de tip II la copii

gasirea-persoanelor-disparuteCresterea numarului de copii care se confrunta cu supraponderalitatea si obezitatea este strans relationata cu inregistrarea cazurilor de diabet zaharat de tip II inca de la varste mici. Tendinta de crestere a cazurilor de diabet de tip II la copii in urmatorii ani este ingrijoratoare, avand in vedere ca diabetul zaharat este o afectiune care apare de obicei la adulti sau la persoanele in varsta.

Alimentatia nesanatoasa, cauza principala in diabetul zaharat de tip II la copii

Specialisti ai Societatii Spaniole de Endocrinologie Pediatrica (SEEP) precizeaza, conform elmundo.es, ca este nevoie de o preventie majora a obezitatii inca de la varste mici, de vreme ce cresterea in greutate va fi unul din factorii principali ai numarului mare de copii diabetici in urmatorii ani.

Specialistii atrag atentia ca, in ziua de astazi, copiii nu au o alimentatie sanatoasa si cei mai multi dintre ei sunt sedentari, nu fac miscare fizica regulata sau nu sunt antrenati in activitati sportive.

Parintii trebuie sa schimbe stilul de viata al copiilor

Cel mai important pas in preventia cresterii numarului de copii cu diabet zaharat de tip II inca de la varste fragede este ca parintii sa consulte medicul pentru o dieta sanatoasa.

Astfel, medicii le recomanda parintilor sa evite in alimentatia copiilor produsele bogate in zahar sau grasimi, produsele de patiserie, si sa le ofere mancare gatita in care pot controla nivelul de zahar sau de grasimi.

Doar printr-un stil de viata sanatos, acestia pot preveni obezitatea inca de la varste mici, cu consecinte majore la varsta adulta, precum diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.