Corpul imbatraneste prematur daca nu bem suficienta apa

apa1Cantitatea de apa pe care o bem in fiecare zi este esenţiala pentru buna funcţionare a organismului. Nu doar vara trebuie sa ne hidratam suficient, ci si iarna. Cantitatea de apa pe care o bem in fiecare zi este esenţiala pentru buna funcţionare a organismului, spun medicii.

Fara suficienta apa, corpul nu mai realizeaza eficient reacţiile metabolice si astfel nu se mai elimina toxinele.  
Daca nu bem suficienta apa, corpul va imbatrani mai repede.

„Lichidul pe care l-am ingerat trebuie sa imi penetreze in interiorul celulei, iar aceasta penetrare se face pe mici orificii microscopice care se numesc pori. Forma acestor pori este de tip hexagonal. Ideea e ca niciodata moleculele de apa nu trec singure. O molecula de apa are forma de piramida triunghiulara cu varf ascuţit si piramidele de apa stau unite unele de altele in pachete de cate 4-6-12”, afirma Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, potrivit Digi24.

Foarte importanta este sa citim eticheta atunci cand alegem un tip de apa de pe raftul magazinelor. Atentie, insa, mai spun specialistii. Nu toate lichidele hidrateaza.

„Nu toate bauturile ne hidrateaza. Poate ca vi s-a intamplat sa beţi un asa zis suc racoritor si sa vi se faca sete. Pentru ca nu hidrateaza pentru ca moleculele nu au dispoziţia adecvata”, a mai adauga Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, citat de Digi24.

Totusi, medicii recomanda ca aproximativ 300 de ml din cantitatea zilnica de lichide sa provina din fructe proaspat stoarse.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.