Controlul glicemic in cazul diabeticilor este mai dificil in perioada de izolare

Controlul glicemic in cazul persoanelor cu diabet zaharat este mai dificil in aceasta perioada, in care oamenii trebuie sa stea in casa, atrage atentia un medic specialist.

“Medicii recomanda diabeticilor efortul fizic ca parte a tratamentului, alaturi de dieta si medicatie, stiut fiind ca scade glicemia si faciliteaza un echilibru metabolic mai bun. Cei care obisnuiau sa faca munca fizica, sa faca sport sau sa mearga mult pe jos – aceia cu siguranta vor observa ca au glicemia mai mare ca de obicei. Stresul psihologic legat de amenintarea unei boli pentru care diabetul zaharat este un factor de risc sau datorat simplei perturbari a ritmului vietii datorita izolarii va conduce spre acelasi efect. Pe langa acestea, abaterile dietetice vor fi sigur mai multe ca de obicei. Diabeticii trebuie sa respecte dieta prescrisa de medic si sa incerce sa se mentina activi. Pentru cei care pot face sport si au si unde, este o oportunitate sa evadeze din casa’, a declarat Cristina Spiroiu, medic primar endocrinologie, supraspecializarea diabet zaharat, nutritie, boli metabolice, in cadrul Sectiei Endocrinologice de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, conform Agerpres.

De asemenea, vizavi de alimentatie, se recomanda consumul de fructe si legume, de proteine de buna calitate, cum sunt cele din branza, oua, carne, peste.

Etichete: control glicemic, glicemie diabet zaharat, bolnav diabet izolare, dieta izolare


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.