Controleaza-ti diabetul

CONTROLEAZA-TI DIABETULBolnavii de diabet din capitala se pot informa mai pe larg despre boala de care sufera si isi pot testa glicemia gratuit. Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza la Bucuresti, in perioada 12-15 noiembrie, cea de a VII-a editie a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”.

Informare si implicare

Evenimentele organizate in cadrul campaniei au ca principal scop informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta preventiei diabetului, precum si asupra controlului eficient al acestei boli si imbunatatirea stilului de viata pentru persoanele afectate.

Campania mai  vizeaza implicarea specialistilor, autoritatilor şi a celor care fac parte din domeniul mass-media in propagarea mesajelor de alarmare cu privire la incidenta si prevalenta crescuta a cazurilor de diabet din Romania si totodata adoptarea unui stil de viata care sa previna aparitia bolii.

Testare gratuita a diabetului

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul„, editia Bucuresti, consta intr-o serie de activitati complexe, menite sa informeze si sa educe bucurestenii cu privire la preventia, diagnosticul precoce si monitorizarea diabetului zaharat.

Pentru a sublinia importanta depistarii precoce, se va organiza o ampla actiune de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicate.

Testarile vor avea loc vineri, 14 noiembrie, si sambata, 15 noiembrie, intre orele 09:00-16:00, intr-un cort special amenajat in zona Piata Unirii (intersectia dintre Bulevardul Unirii cu Splaiul Independentei).

In prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie), va fi proiectat pe Palatul Parlamentului un cerc albastru – simbolul global al diabetului zaharat.

Romania, locul 2 in Europa ca numar de diabetici

Diabetul este o boala care in ultimii ani, cel putin, inregistreaza o crestere alarmanta in toata lumea. In Romania, 11,6% din  populatia cu varsta cuprinsa intre 20 şi 79 de ani sufera de aceasta afectiune.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.