Controleaza-ti diabetul – Ghid pentru persoanele cu diabet

Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED) a lansat cea de-a patra editie a ghidului „Controleaza-ti diabetul”.

Ghidul este structurat pe 23 de capitole ce ofera informatii relevante cu privire la fiecare aspect al diabetului, incepand de la descrierea si mecanismele acestei afectiuni, pana la ingrijirea si tratarea complicatiilor pe care le poate cauza.

De asemenea, editia curenta (Editia a IV-a, 2022) este actualizata cu date noi, aparute pe parcursul anilor scursi de la lansarea ultimei editii, oferind pacientilor, astfel, informatii de ultima ora.

“Importanta publicarii unui astfel de ghid nu este doar pentru persoanele cu diabet, ci si pt familiile acestora si apartinatori, avand in vedere incidenta crescuta a diabetului: 1 din 10 romani sufera de diabet zaharat . De asemenea, acest ghid este destinat si persoanelor cu predispozitie la diabet, 3 din 10 romani avand prediabet.”, precizeaza Asociatia Romana de Educatie in Diabet.

„Diabetul zaharat este o afectiune cu implicatii importante atat la nivelul persoanei cu diabet si a familiei sale, cat si la nivelul societatii. Asociatia Romana de Educatie in Diabet a fost infiintata din necesitatea educarii si formarii continue a personalului implicat in echipa multidisciplinara de ingrijire a persoanelor cu diabet, de la asistente medicale, chiropodisti, psihologi, pana la medici specialisti sau medici cu competenta in diabet, nutritie si boli metabolice. Asociatia dezvolta si implementeaza permanent programe de educare a celor care ingrijesc persoana cu aceasta afectiune, promoveaza rolul educatorilor in diabet din Romania, creand punti de colaborare cu medicii din toata tara, cu autoritatile dar si cu asociatiile de pacienti. Un punct important pe agenda asociatiei este informarea publicului larg asupra acestei patologii, intreaga activitate a membrilor asociatiei fiind centrata pe nevoile persoanei cu diabet, iar obiectivul central al asociatiei este oferirea de standarde acceptabile si echitabile de ingrijire a persoanelor cu diabet din toata tara” , declara prof. univ. dr. Cornelia Bala, presedintele ARED.

Ghidul este destinat publicului larg, iar informaţiile aflate în cuprinsul acestuia sunt uşor de înţeles, cu termeni medicali explicaţi amănunţit. Acesta este realizat un colectiv de medici si asistenti medicali specializati in ingrijirea si tratarea persoanelor cu diabet.

Ghidul poate fi vazut AICI.

Foto: FB/Asociatia Romana de Educatie in Diabet

Etichete: diabet, ghid diabet, controleaza-ti diabetul


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Bacanu Elena spune:

    Ce sa fac daca am avut diabet gestational, dupa sarcina?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.