Consumul excesiv de alcool creste rata deceselor premature

apa-in-alimenteConsumul excesiv de alcool este un din cauzele principale ale deceselor premature in Statele Unite, conform raportului “Contribution of Excessive Alcohol Consumption to Death and Years of Potential Life Lost in the United States” publicat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

1 din 10 decese la adulti a avut la baza consumul excesiv de alcool

Din 2006 pana in 2010, au fost inregistrate in SUA peste 87.000 de decese care au avut drept cauza principala consumul excesiv de alcool. Dintre acestea, 5% au fost sesizate la tineri sub 21 de ani.

36% dintre decesele inregistrate in randul tinerilor care au consumat alcool au fost cauzate de accidente de masina.

Consumul excesiv de alcool este a patra cauza a deceselor in SUA care poate fi prevenita. Se considera ca o persoana a consumat prea mult alcool daca intr-o singura seara a consumat mai mult de cinci bauturi in cazul barbatilor si mai mult de patru pentru femei.

Consum excesiv de alcool se considera si daca in timpul unei saptamani, un barbat a consumat peste 15 bauturi, iar o femeie peste 8.

Boli cauzate de consumul excesiv de alcool

Bolile cronice precum cancer, ciroza, boli cardiovasculare, afectiuni neurologice, boli gastrointestinale sunt principalele consecinte in consumul excesiv de alcool.

Afectiunile care apar in timpul sarcinii din cauza consumului de alcool sau cele care rezulta in urma unui accident de masina sunt alte doua cauze majore sesizate de specialisti.

Un copil a carui mama consuma alcool in timpul sarcinii este mai predispus sa sufere de tulburari cognitive si chiar de sindromul alcoolismului fetal. Studiile au aratat ca alcool poate duce la probleme de infertilitate.

Conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), consumul excesiv de alcool cauzeaza 1 din 7 decese in randul barbatilor si si 1 din 13 decese in randul femeilor din Uniunea Europeana.

In Romania, rata decesului in urma cirozei de ficat cauzate de consumul de alcool a atins cota de 20 la 1000 de persoane.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.