Consumul de pește, benefic pentru auz

pesteConform publicatiei Le Figaro, un studiu realizat de cercetatorii americani si publicat acum cateva zile in American Journal of Clinical Nutrition, arata ca un consum de peste de cel putin doua ori pe saptamana, este benefic pentru auz.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Sydney au constat in urma unui studiu care a durat circa 5 ani, ca auzul aproape a 3.000 de femei si barbati cu varsta de peste 50 de ani era mai bun daca mancau peste de cel putin doua ori pe saptamana.

Dar, studiul american facut public la inceputul lunii septembrie, anul acesta, este insa unul cu o mare intindere in timp.

El s-a desfasurat timp de 18 ani pe un esantion de peste 65.000 de femei care la inceput aveau varste cuprinse intre 25 si 42 de ani.

Pe parcursul cercetarilor, peste 11.000 au suferit deterioriari ale auzului. Datele adunate in timp au permis cercetatorilor de la departamentul de biostatistica de la Harvard sa calculeze in mod precis consecinta consumului de peste.

Astfel, potrivit dr. Sharon Curhan si a altor medici de la Brigham and Women’s Hospital din Boston, ‘rezultatele demonstreaza faptul ca unele schimbari dietetice pot contribui la reducerea riscului de pierdere a auzului’.

Profesorul Jean-Michel Lecerf, seful serviciului nutritie de la Institutul Pasteur din Franta spune ca „acizii Omega 3 sunt molecule prezente in toate membranele si indeosebi in cele ale urechii interne si ale retinei, iar aceste organe au functii care depind de calitatea membranelor, influentata ea insasi de acizii Omega 3”.

Consumul de peste este benefic pentru sanatate, dar nu in exces

„Consumul de peste poate fi considerat in general bun pentru sanatate, dar cu moderatie, fiindca in peste se gasesc si metale grele si elemente nocive pentru sistemul endocrin’, avertizeaza un alt specialist. dr. Laurent Chevalier, medic nutritionist.

Acesta recomanda consumul a doar doua portii de peste pe saptamana, unul gras de tip somon, sardina, scrumbie sau hering.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.